3 Ocak 2018 Çarşamba

FERNANDO 'NUN ÇİKOLATALI KURABİYELERİ



     MALZEMELER

2 su bardağı un (280 gr)
3/4 çay kaşığı karbonat ( 5 gr)
225 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı şeker (200 gr)
1/2 su bardağı esmer şeker ( 100 gr)
2 yumurta oda sıcaklığında
2 çay kaşığı vanilya özütü
280 gr bitter sweet çikolata irili ufaklı kırılmış
110 gr. m&m çikolata

     YAPILIŞI

1. Önceden fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Tepsinize yağlı kağıt serin.
2. Bir kapta un ve karbonat karıştırın.
3. Tereyağını kurabiyeyi yapacağınız kaba alın ve şekerle 1-2 dakika çırpın.
4. Teker teker yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam edin.
5. Vanilya özütünü de ekleyin.
6. Mikseri en düşük ayarına getirin. Unlu karışımı üç seferde tereyağlı karışıma katın ve çırpın.
7. Tahta bir kaşıkla çikolata parçalarını ekleyin.
8. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
9. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve hafifçe üstlerine bastırın. Tepsiye 5 cm aralıklarla dizin. 10-11 dakika pişirin.
10. Pişen kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz m&m kurabiyelerini üzerine dizin hafif bastırarak. soğumaya bırakın.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder