3 Ocak 2018 Çarşamba

KARABAŞ OTU REÇELİ


     Genellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde bulunur. Yaz mevsiminde çiçek açar ve çiçekleri toplanarak kurutulur. Sakinleştirici etkisi vardır. Karabaş Otunun  keskin acı bir tadı vardır. Çay olarak içeceğiniz zamanda çok kaynatmadan ve yeterli miktarda bekletip için. Daha önce Karabaşın keskin tadından dolayı limon reçelinin  içine koyarak bir limon reçeli hazırlamıştım. Yiyenler çok beğendiler. Şimdi sadece Karabaş Otu reçeli tarifi vereceğim. Siz bu reçeli çeşitlendirebilirsiniz. Güzel bir şifa reçeli oldu. Tadanlara yapanlara şifa olsun. Sakinleştirici özelliği olduğu için hamilelerin dikkatli yemesini öneririm.

     MALZEMELER
1 bardak karabaş Otu çiçeği
3 bardak toz şeker
4 bardak su
1/2 limon suyu
Karanfil

     HAZIRLANIŞI
1. Karabaş otunun çiçeklerini bir kaseye alın. Suyun altında zedelemeden yıkayın.
2. Bir tencereye koyun ve 4 su bardağı su ile çiçekleri haşlayın. Suyunu süzüp çiçekleri bir kaseye alın.
3. Reçel tenceresinin içerisine toz şeker ve 2 su bardağı su koyup ocağa alın. Şeker eridikten sonra haşlanmış karabaş otu çiçeklerini ilave edin. Yaklaşık 30 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın.
4. İnmesine yakın karanfil ve limon suyunu ekleyin. !0 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
5. Sıcak olarak kavanozlara doldurun.

NOT: Eğer doğranmış limon kabuğu ve portakal kabuğu eklemek isterseniz bunları da önceden kaynatıp acı sularını çıkartın. Reçeli kaynatma aşamasında karabaş çiçekleriyle birlikte bir avuç kadar ekleyin.

     AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder