3 Ocak 2018 Çarşamba

TAZE İNCİR REÇELİ

    İncir diğer meyveler gibi çok su bırakan bir meyve değil  endişelenmeyin bu reçel koyu kıvamlı oluyor. Bazen incir alırız içi tam olmamış serttir biz de  bu incirler pek yenmez. İşte bunları reçel yaparım. Enfes olur özellikle de aromaları peynirlerle yemenizi tavsiye ederim.

 MALZEMELER

1 kg siyah incir
1/2 kg toz şeker
4-5 adet kakule (kabuklarından ayırıp havanda dövülecek)
1 adet çubuk vanilya (olmayabilir de)
2 adet çubuk tarçın
1/2 limon kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı limon suyu

     HAZIRLANIŞI

1. Yıkanmış incirleri kabuklarını soymadan elma dilimi gibi 8 parçaya bölün.
2.Tencereye incirleri , toz şekeri, dövülmüş kakule, vanilya çubuğunun içini, limon kabuğu rendesini ve çubuk tarçını koyun . Tencerenin  ağzını kapatın ve 4-5 saat bekletin. Geceden sabaha kadar da bekletebilirsiniz.
3. Bekleme süresinden sonra tencereyi ocağa alın. Önce kısık ateşte kaynamaya başlayınca orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
4. Sıcakken kavanoza koyup sıkıca ağzını kapatıp ters çevirin.
     AFİYET OLSUNNNN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder