3 Ocak 2018 Çarşamba

İTALYAN PİDESİ ( Foccaia)



   MALZEMELER

1 su bardağı beyaz un
2 su bardağı buğday unu
1 tane yaş maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam kalın tuz
1 su bardağı su
taze biberiye yoksa kuru biberiye veya sevdiğiniz başka bir baharat (taze kekik fesleğen vb.)

   YAPILIŞI

1. Mayayı derin bir kabın içine ufalayın. 1 su bardağı ılık su ekleyip eritin.
2. Unu mayaya ekleyerek yoğurun ve zeytinyağı ekleyin.
3. Biberiye ve tuzu ekleyip mayalanmaya bırakın.
4. Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp elinizle acın. Açarken zeytinyağı kullanabilirsiz.
5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup uzerine biraz daha biberiye ve kalın tuz veya damak      zevkinize göre malzemelerle tatlandırabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder