Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
27 Şubat 2018 Salı
FAJİTA
Fajitayı aynı işlemleri uygulayarak kemiksiz tavuk budu ile de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
150 gram iri dövülmüş bonfile
1 soğan
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 sivri biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam karabiber, tuz ve kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
1. Bonfileleri, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile 30 dakika marine edin.
2. Ayçiçeği yağını tavaya koyun. Piyazlık doğranan soğanları, halka doğranan biberleri soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
3. Tavaya bonfileleri de ilave edin ve her iki tarafını da pişirin Az pişmiş isterseniz 3 dakika , orta pişmiş isterseniz 5 dakika yeterli olacaktır.
4. Süzme yoğurt, salat ve lavaş ile servis yapın. Sos için soya sosu, hardal, karabiber, zencefil ve ayçiçeği yağını karıştırın.
AFİYET OLSUNNN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder