27 Şubat 2018 Salı

SOĞAN KEBABI


     MALZEMELER

400 gr  orta yağlı dana kıyma
Yarım kilo orta boy kuru soğan, tuz

Sosu için: 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı su, 1 yemek kaşığı domates salçası, acı pul biber, tuz

     HAZIRLANIŞI
1. Soğanların sadece dış kabuklarını soyarak ortasından yarıya kadar kesin.
2. Kıymaya tuz ekleyerek yoğurun. Kıymanız yağsız ise biraz yağ ekleyebilirsiniz.
3. Soğanların arasına hazırladığımız kıymayı elinizle yuvarlayarak şekil verip koyup bir fırın kabına dizin. Kalan kıyma olacaktır onlara da şekil verip tepsiye soğansız dizin. Köftelerin arasına domates dilimleri koyun.
4. Üzerine dökmek için sıvı yağ, acı pul biber, domates salçası, tuz ve suyu iyice karıştırın..
5. Hazırlanan sosu tepsiye döküp önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 30-40 dakika pişirin

     AFİYET OLSUNNN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder