27 Şubat 2018 Salı

ÜZÜMLÜ KEK






MALZEMELER

2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
150 gram tereyağ (oda ısısında)
150 gram kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
Vanilya


HAZIRLANIŞI

1. Derin bir kabın içinde margarin,vanilya,  yumurta, şeker ve sütü mikser yardımıyla çırpın.
2. Üzerine 2 su bardağı un ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu da ilave edin 1 dakika daha karıştırın.
3. 150 gram üzümü bir kaba alarak 1 yemek kaşığı un ile unlayın. bu karışımı kek hamurunun içine karıştırarak kaşıkla iyice karışmasını sağlayın.
4. Hamuru varsa silikon bir kalıba yağlamadan dökün. Normal kek kalıbı kullanacaksanız kalıbı yağlayıp unlamanız gerekir.
5. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kekin soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarın.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder