27 Şubat 2018 Salı

ÜZÜMLÜ TOP KEK


     MALZEMELER
200 ml su bardağı ölçü
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
125 gr eritilmiş tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un (470 gr)
1 çay bardağı üzüm ( 1 saat suda bekletilip  süzülmüş)
     HAZIRLANIŞI
1. Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
2. Süt tereyağ ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edip karıştırın.
4. Süzülen üzümlere 1 tatlı kaşığı un ekleyip karıştırın.
5. Muffın kalıplarını  yağlayın veya hazır yağlı kalıplardan yerleştirin.
6. Kalıpların önce yarısına kadar kek harcı doldurun. Sonra kapta kalan kek harcına üzümleri ekleyip karıştırın. Sonra kalıplara tekrar üzümlü karışımı paylaştırın.
7. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında alt üst ayarda 45-50 dakika pişirin. Süre sonunda kürdan testi yapın. Pişmişse fırından alın.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder