MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2/3 su bardağı kakao
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
(kek malzemeleri oda ısısında olacak)
Krema için:
1/2 litre süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
4 kaşık şeker
vanilya
YAPILIŞI
Öncelikle krema hazırlanır.
Süte şeker, un, nişasta ve vanilyayı ekleyip pişirin. soğuması için bir kenara bırakın.
Fırınınızı 230 derecede ısıtın.
Karıştırma kabına şeker ve yumurtaları koyup kabarana kadar çırpın.
Sonra tüm sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip homojen bir karışım elde edin.
Fırına vermeden fırının ısısını 180 dereceye düşürün.
Pişen kekleri soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve alt kısımlarından delik açarak kaşık yardımıyla boşaltın ve içine krema doldurun. Bir gece bekletin servis yaparken üzerini süsleyin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder