20 Şubat 2018 Salı

FRENCH TOST



     MALZEMELER

4 dilim ekmek (istediğiniz herhangi bir ekmek olabilir)
3 adet yumurta
250 gr sıvı yağ  (kızartmak için)
100 gr pudra şekeri veya bal (üzeri için)

     HAZIRLANIŞI
1. 3 yumurtayı yemek tabağında çırpın.
2. Arzuya göre ekmeklerin kenar kabuklarını kesin.
3. Ekmekleri yumurtaya iyice bulayıp bol yağda birer dakika alt ve üstünü kızartıp üçgen şeklinde ortalarından kesin.
4. Kızarmış ekmekleri uçları üst üste gelecek şekilde servis tabağına dizin.
5. İsterseniz hemen üzerine  pudra şekeri veya bal dökün. Arzu ederseniz yanında servis edin.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder