9 Şubat 2018 Cuma

KAHVALTILIK MİNİ BAZLAMA



     MALZEMELER

6 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su

     HAZIRLANIŞI
1. Unu derin bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını çukur gibi açıp mayayı ufalayın
2. Tuzu ve yarım bardak ılık suyu koyup mayayı eritin. Daha sonra su ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışacak..
3. 30 dakika hamuru mayalandırın.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapıp unlanmış tezgahta 20 dakika dinlendirin.
5. Teflon bir tavayı ısıtın.Tezgahtan aldığınız bezelerin üzerine hafifçe bastırarak tavada arkalı önlü pişirin. Tavayı yağlamayın.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder