MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
4,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı üzerine sürmek için
150 gram tereyağı arasına sürmek için
İç Harcı için: 3 haşlanmış patates 1 tatlı kaşığı tereyağ ile ezilmiş. Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
1. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
2. Unun hepsini birden dökmeyin. Yavaş yavaş yedirerek yumuşak bir hamur elde edin.
3. Hamuru mayalandırmadan 8 parçaya ayırın. Her bir parçayı küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıp 2 li 4 grup yapın.
4. Açılan her parçanın üzerine eritilmiş soğutulmuş tereyağ sürüp diğer ikinci bezeyi üzerine kapatın. Daha sonra çok ince olmayacak şekilde açıp sekiz eşit parçaya kesin. Patatesli harçtan eşit miktarda koyup rulo şeklinde sarın.
5. Bütün hamurları aynı şekilde yapıp yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. 32 tane rulo olacak.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
6. 180 derecede soğuk fırına koyup pişirin.
AFİYET OLSUNNN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder