22 Şubat 2018 Perşembe

KUZU ETLİ ARAPSAÇI

 Bu tarifi  Giritli bir teyzeden aldım. Kesinlikle anason kokusu almıyorsunuz ve yemeye doyamıyorsunuz.

MALZEMELER

1 kilo arapsaçı (ayıklandığında 350-450 gr kadar kalıyor)
200 gr kemiksiz kuzu eti
1 orta boy soğan
1 küçük limon
1 tatlı kaşığı un
tuz zeytinyağı

YAPILIŞI

1.  Arapsaçlarını iyice yıkayıp suyunu iyice süzdürün.
2.  Derince bir kaba alıp bir soğanı irice küp küp doğrayıp  tuz atın ve iyice ovun.


3.  Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağını koyup eti  ekleyin. Biraz kavurduktan sonra bir su bardağı kadar sıcak su ekleyip pişirin.

4.  İyice ovduğunuz arapsaçlarını etlerin üzerine ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yaklaşık 40 dakika pişirin.
5.  Ocaktan indirmeden önce sıkılmış limon ve unu iyice çırpıp yemeğimize ilave edip karıştırın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan indirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder