22 Şubat 2018 Perşembe

EVDE KUZU TANDIR

Tamamen etin kendi suyu ve yağında pişiyor. Tencerenin kapağı 2,5 saat boyunca açılmadığı için lezzeti, kokusu hiç dışarı sızmıyor. Lime lime , dışı çıtır lokum gibi bir tandır oluyor. Hindiyi de aynı şekilde pişirebilirsiniz o da enfes oluyor.

MALZEMELER

1 adet kuzu kol
3-4 tane defne yaprağı
6 adet orta boy patates
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber


YAPILIŞI

1. Eti tuz ve karabiberle iyice ovun.
2. Sarımsakları soyun ve ikiye bölün. Etin belli yerlerine sarımsakları saplayın. Defne yapraklarını da yerleştirip arasında kalacak şekilde kapatın.
3. Derin bir tencereye eti yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla örtüp, kapağını kapatın.
4. Kısık ateşte ağzını hiç açmadan 2,5 saat pişirin.
5. Diğer taraftan patatesleri soyup iri iri doğrayın. ',5 saatin sonunda tencerenin kapağını açıp patatesleri etin üzerine yerleştirin. Biraz tuz serpin ve ağzını sadece tencerenin kapağıyla örtün.
6. Yaklaşık yarım saat daha kısık ateşte pişirin.
7. Et suyunu çekip çıtırdamaya başlayınca tandır pişmiştir.


 ARZU EDERSENİZ İÇİNE PATATES KOYMAYABİLİRSİNİZ PATATESİ PÜRESİ YAPIP YANINDA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder