23 Şubat 2018 Cuma

MERCİMEK KÖFTESİ




     MALZEMELER
250 ml lik su bardağı ölçü

1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tane orta boy kuru soğan
1 kase ince doğranmış yeşil soğan
1/2 limonun suyu
Tuz, pul biber, kimyon, karabiber

     HAZIRLANIŞI
1. Mercimeği bir tencereye alın dört su bardağı su ile 15- 20 dakika orta ateşte pişirin.
2. Yoğurma kabına bulguru koyun ve kaynar kaynar mercimeği ekleyin. 5 dakika ağzı kapalı olarak bulgurun şişmesi için bekletin.
3. Beklettiğiniz bulgur mercimek karışımını bir  spatula yardımıyla karıştırıp havalandırın.
4. Baharatları ve salçayı koyup 5 dakika yoğurun.
5. Çok ince elle doğranmış soğanı, yeşil soğanı ve yine çok ince doğranmış maydanozu ekleyip hepsini yoğurun.
6. 1/2 çay bardağı sıvı yağ ekleyip yoğurun.
7. Marul, haşlanmış lahana yaprakları ve limonla servis edebilirsiniz.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder