Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
10 Şubat 2018 Cumartesi
MİTİTE KÖFTE
MALZEMELER
500 gr orta yağlı koyun kıyması
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı kırmızı biber
1 diş sarımsak
1/4 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı soğuk su
2 soğanın sıkılmış suyu
1 dilim beyaz ekmek içi
2 kahve fincanı yağ, kızartmak için
HAZIRLANIŞI
1. Küçük bir kaba tuzu koyup sarımsakla kabın dibini ovun. Tuzun yardımıyla sarımsağın hafif kokusu çıkacaktır. Sonra sarımsağı atın.
2. Kabın içine kıymayı, bütün baharatları koyun.
3. Bir dilim ekmek içini bol suda 5 dakika ıslatıp iyice sıktıktan sonra kıymaya ilave edip iyice yoğurunuz.
4. Suyu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ceviz büyüklüğünden yuvarlaklar koparıp yuvarlayın.
5. Kızgın yağda 2-3 dakika kızartıp servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder