20 Şubat 2018 Salı

PASTANE USULÜ TUZLU KURABİYE


     MALZEMELER
200 ml su bardağı ölçüsü

250 gr yumuşak tereyağ
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı sirke
5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un (600 gr)
1 paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)

Bulamak için: 1 çay bardağı su, 3 yemek kaşığı pekmez, 1 yumurta sarısı, susam

     HAZIRLANIŞI
1. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup karıştırın.
2. Unu da ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak istediğin şekli verin.
4. Pekmez ve suyu karıştırıp hazırladığınız kurabiyeleri bu karışıma bulayıp tepziye dizin.
5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
6 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder