20 Şubat 2018 Salı

TOP LOKMA ( Necip Ustadan)



     MALZEMELER

250 gr un
200 ml su
1 tatlı kaşığı toz maya veya yarım yaş maya
1 kahve fincanı ılık su
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 bütün yumurta
1 litre sıvı yağ kızartmak için
Şurubu için: 1 kg şeker 400 ml su 1/2 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım  limon suyu ile kaynatılıp soğutulmuş

     HAZIRLANIŞI
1. Maya, bir kahve fincanı su, pudra şekeri ve undan bir kahve fincanı alarak bir kaba koyup iyice karıştırıp 20 dakika mayalandırın.
2. Bu karışıma kalan unu ekleyerek koyup suyu , tuzu ve yumurtayı ekleyerek 5 dakika yoğurun. Hamur ve malzemeler toplanınca bir mermere alıp yoğurun.
3. Hamur ele ve mermere yapışmayacak.. Hamuru büyük bir kaba alıp 5 dakika daha havalandırarak yoğurun.
4. Üzerini örtüp 30 dakika mayalandırın.
5. Derin bir kızartma tenceresine yağı koyup kızdırın.
6. Elinizi yağlayarak hamuru avucunuzun içine alarak baş ve işaret parmağınızla sıkıp çay kaşığı ile sıktığınız hamuru kızgın yağa atıp bütün hamuru bu şekilde kızartın.
7. Kızaran lokmaları soğuk şurubun içine alıp şurup çektikten sonra servis tabağına alın. Üzerine tarçın dökerek servis yapın.