30 Eylül 2018 Pazar

PROBİYOTİK PANCAR TURŞUSU



     MALZEMELER

1 litre cam kavanoz için
50 gr. Kaya tuzu veya turşu tuzu
Sarımsak, limon, pancar

     YAPILIŞI
1. Pancarları çok iyi yıkayıp çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
2. Diğer taraftan Tlitre suyun içine 50 gr tuz atıp iyice karıştırın.
3. Kavanozun altına lezzet vermesi için dereotu kişniş tohumu koyun. Pancarları ve sarımsakları da ilave edin.
4. Bir limonu dilimleyin. ! litre kavanoz için 3-4 dilim limon yeterli olacaktır.
5. Suyunu ilave edin. Malzemelerin mutlaka suyun altında kalmasına dikkat edin.
6. En üstte kapatmadan önce asma yaprağı bulamazsanız kereviz yaprağı da olabilir koyun. Kavanozun kapağını çok sıkı kapatmayın . Taşmalar olabilir.
7. 3 hafta kadar bekleyip turşunuzu yiyebilirsiniz. Turşunun içinde koruyucu hiçbir madde olmadığı için buzdolabında veya soğuk bir yerde saklamalısınız.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder