17 Eylül 2018 Pazartesi

ŞAMBALİ



     MALZEMELER
500 gr  irmik
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı yoğurt ( yoğurt katı olmayacak)
2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Tereyağ ve pekmez ile yağlanacak üzerine de pekmez sürülecek geceden yap sabah pişir.

Şebet İçin: 3 su bardağı şeker, 4 su bardağı su limon suyu


     HAZIRLANIŞI
1. Yoğurt ve toz şekeri iyice karıştırın. İrmiği yavaş yavaş ekleyin. Kıvamı kek kıvamından biraz katı olacak.
2. Karbonat ve vanilyayı ekleyin.,
3. Dikdörtgen bir borcamı pekmez ve sıvıyağ ile yağlayın
4. Harcı borcama bastırarak yerleştirin. Üzerine fırça ile pekmez sürüp fıstıkları dizin.
5. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Acil yapmanız gerekirse 2 saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
6. 180 derecede fırını 5 dakika ısıtıp 30 dakika pişirin.
7. Tatlı soğuk şerbet sıcak olacak. Kaynar olmayacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder