7 Kasım 2018 Çarşamba

BAHARATLI ELMALI PATATES

 Baharatları damak tadınıza göre değiştirebilir dövülmüş sarımsak  ekleyebilirsiniz. Harika ve sağlıklı bir garnitür. Sabah kahvaltısında da fırından çıktıktan sonra üzerine peynir rendeleyerek bol maydanoz ile sunabilirsiniz.
     MALZEMELER

1 kg patates
2 kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı kçmyon
1 tatlı kaşığı köri (zerdeçalda olabilir)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

     HAZIRLANIŞI

1. Patateslerin kabuklarını kazıyarak iyice yıkayın.Kabuklarını soymayın.
2. Patatesleri ortadan ikiye bölüp 1.5 cm kalınlığında elma dilimi dilimleyin.
3. Ayrı bir kabın içinde zeytinyağı ve baharatları iyice karıştırın.
4. Dilimlenen patatesleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. Üzerine hazırlanan zeytinyağlı baharat karışımını da ilave edip iyice harmanlayın.
5. Tepsiye patatesleri güzelce yayın. 180 derecede ısıtılmış fırında patatesler iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

     AFİYET OŞSUNNN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder