14 Aralık 2018 Cuma

ALMAN PASTASI 2

 

   MALZEMELER

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı un
Vanilya
1 kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri

     HAZIRLANIŞI

1. Derin bir cam kase içinde yumurta ve şekeri koyun. Mikserle beyaz köpük olana kadar çırpın.
2. Ardından süt, yoğurt ve zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın.
3. Farklı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Kuru malzemeleri, yumurtalı karışım içerisine ilave edin ve yavaş bir şekilde spatula ile hamuru söndürmeden karıştırın.
4. Daha sonra fazla geniş olmayan bir kek kalıbına hamuru dökün.
5. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

     KREMA MALZEMELERİ

2 Yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağ

     HAZIRLANIŞI

1. Tereyağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve iyice çırpın.
2. Krema muhallebi kıvamı alana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp tereyağı ilave edin. Soğutun.
3. Pişen ve soğuyan keki ortadan ikiye ayırın. Soğuyan kremayı içine eşit miktarda yayın ve kekin diğer yarısını üzerine kapatıp pudra şekeri serpin.


     AFİYET OLSUNNN....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder