17 Aralık 2018 Pazartesi

ARNAVUT CİĞERİ




     MALZEMELER

1 kg. dana ciğeri
1 su bardağı zeytinyağ
2 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 demet taze soğan
2 tane kuru soğan
1 demet maydanoz
Tuz, pul biber, sumak, kekik

     HAZIRLANIŞI

1. Ciğerin zarını ve sinirlerini ayıklayıp yıkayın. Küçük kuş başı doğrayın (kasapta da hazırlatabilirsiniz)
2. Ciğerin üzerine 1 su bardağı sütü döküp 10 dakika bekletip süzün. Havlu kağıt ile kurulayın.
3. Ciğerleri una bulayıp bir süzgeçte fazla ununu eleyin.
4. Tavaya sıvı yağ ve tereyağ koyup kızdırın. Ciğerleri atın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Kızaran ciğerler delikli bir kepçeyle yazı süzülerek yağdan alın
5. Ciğerleri kapaklı bir kaba alıp ağzını 5 dakika kapalı tutun.
6. Soğanları piyaz biçimi doğrayın, yeşil soğanlaı da ince ince doğrayın. Kıyılmış maydanoz, sumak ve kırmızı biberle soğanları karıştırın.
7. Servis tabağına ciğerleri ve üzerine soğanlı harcı koyup servis yapın. En son kekik serpin.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder