1 Aralık 2018 Cumartesi

KEKİKLİ MANTARLI TART (unsuz)


     MALZEMELER

1 kg patates
700 gr. mantar
60 gr. tereyağ
6-7 taze soğan
2 kuru soğan
4 diş sarımsak
4 domates
1 tatlı kaşığı salça
4 yumurta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
250 gr krema
1/2 ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen (tazesi de olabilir), tuz, karabiber

     HAZIRLANIŞI

1. Patatesleri çok yumuşamadan haşlayın, rendeleyin. Yumurta sarısı ekleyip hamur haline getirin.
2. Hazırlanmış hamuru  güveç yayvan  bir kaba veya  tart kalıbına ince bir şekilde yayın.
3. Tereyağında ince doğranmış yeşil ve kuru soğanları, 2 diş sarımsağı rendeleyip soteleyin. Kıyılmış mantarı, kekik ve tuzu ekleyin. Suyunu çekene kadar sotelenecek.
4. Harcı patates hamurunun üzerine eşit miktarda dökün.
5. Diğer tarafta krema ile yumurtaları çırparak bir sos hazırlayın. Bu sosu mantarlı harcın üzerine dökün. Orta ısıdaki fırında 15-20 dakika pişirin.
6.Domatesleri küp küp kesin, sarımsakları kıyın. Tuz, fesleğen, salça ve biber ilave ederek 60 gr tereyağında soteleyerek sos haline getirin.
7. İyice yıkanmış kurutulmuş ıspanak yapraklarını kızgın yağa atarak k
birkaç dakika kızartın.
8. Önce ıspanak yapraklarını servis tabağına alın, sonra tartı kalıptan çıkarıp üzerine koyup servis edin.


     AFİYET OLSUNNNNN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder