14 Aralık 2018 Cuma

YILBAŞI KEKİ



     MALZEMELER

3 yumurta
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker (azaltabilirsiniz)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı meyve şekerlemesi ( hazır olanları da kullanabilirsiniz, evde olan kuru incir, kayısı,üzüm vb. kuru meyveleri küçük küçük doğrayarak da katabilirsiniz)
150 gr soyulmuş badem (ceviz veya fındık da olur)
Üzeri için: pudra şekeri (veya royal ıcıng )

     YAPILIŞI

1. Yumurta ve şekeri mikserde iyice köpürene kadar çırpın.
2. Sıvıyağ, süt ve vanilyayı ekleyin.
3. Un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın.
4. Meyve şekerlemelerini una bulayıp ufalanmış bademlerle birlikte harca ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın.
5. 22 cm lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirin ve kek harcını dökün.
6. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
7. Fırından çıkardıktan sonra tel bir ızgaranın üzerine çıkarıp soğutun.
8. Üzerine bol pudra şekeri serpebilirsiniz, arzu ederseniz yumurta akı pudra şekeri ve limonu iyice karıştırarak bir royal icing hazırlayıp dökebilirsiniz.

     AFİYET OLSUNNN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder