MALZEMELER
125 ml lik çay bardağı ölçüsünde
35x40 cm boyutunda tepsi
4 yumurta
1 çay bardağı şeker (110 gr)
1,5 çay bardağı un (120 gr)
1/2 çay bardağı mısır nişastası (40 gr)
Çeyrek çay bardağı ılık su ( soğuk kesinlikle olmayacak)
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
1. Yumurta, şeker ve suyu köpük olana kadar iyice çırpın.
2. Vanilya, un ve nişastayı ekleyip orta devirde karışıma yedirin.
3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine her tarafa eşit gelecek şekilde dökün ve tepsiyi vurarak hava kabarcıklarını çıkarın.
4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirip çıkarın. Beyaza yakın bir renk alıyor daha fazla fırında tutmayın.
5. Fırından çıkar çıkamaz altındaki yağlı kağıtla birlikte rulo yapıp soğumaya bırakın.
6. Alman pastasında yaptığım kremayı kullanarak pastanızı tamamlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder