21 Aralık 2018 Cuma

SOMON KÖFTESİ



     MALZEMELER

500 gr. somon fileto
2 su bardağı ufalanmış ekmek
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı ince kıyılmış taze soğan
2 adet kapya biber
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı sıcak su
Kızartmak için sıvı yağ

     HAZIRLANIŞI

1. Somonları 5 dakika 1 bardak sıcak suda haşlayın.
2. Bir kabın içinde ufalanmış ekmek, yumurta, doğranmış kırmızı kapya biber, taze soğan, maydanoz, limon suyu ve karabiberi karıştırın.
3. Haşlanan somonları çatalla ezin ve hazırlanan karışıma ekleyin. Yoğurun.
4. Çok büyük olmayan parçalar kopararak elinizle yuvarlayıp, hafifçe üzerine bastırarak şekil verin.
5. Teflon tavaya çok az sıvı yağ koyun ve kızartın.
6. Limon ve yeşilliklerle servis edin.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder