MALZEMELER
1 yumurta oda ısısında
150 gram tereyağı oda ısısında
2 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat (silme)
1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı buğday nişastası
HAZIRLANIŞI
1. Bütün malzemeleri bir kaba koyup yoğurun.
2. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Hamur kıvam almamışsa biraz un veya buğday nişastası ekleyebilirsiniz.
3. Hamuru ikiye ayırıp her birini 2 cm kalınlığında açıyoruz. İstediğiniz kalıplarla kesip şekillendirin.
4. 180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz.
Kurabiyelerin etrafı kızarmaya başlamışsa olmuş demektir. Arzu ederseniz üstlerini şeker hamuru veya royal icing ile şekillendirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder