28 Ekim 2019 Pazartesi

KAYSERİ KETESİ (masmavi3mutfakta)



     MALZEMELER

3 yumurta akı (sarıları üzeri için)
3 su bardağı süt (250 ml.lik su bardağı)
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı hafif tepeleme tuz
1 çorba kaşığı hafif tepelemeli şeker
2 paket yaş maya
8,5 su bardağı un (1,250 gr)
Ara katmanlara sürmek için :200 gr eritilmiş tereyağ, isteğe bağlı olarak tahin.
Üzeri için susam, çörek otu


     HAZIRLANIŞI

1. Süt ve sıvıyağı bir tencereye koyup ılıtın ama kaynatmayın.
2. Yoğurma kabına alın un hariç bütün malzemeleri ilave edip karıştırın.
3. Unu dikkatli bir şekilde ekleyip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edip mayalanmaya bırakın.
4. Tereyağını eritip tahinle karıştırıp soğumaya bırakın.
5. Mayası gelmiş hamurdan   6 eşit parça kesin ve  yuvarlayıp beze yapın.
6. Her bezeyi 40 cm çapında açıp yüzeyine boş yer kalmayacak şekilde tereyağ sürün. Bütün bezeleri aynı şekilde açıp yağ sürüp üst üste dizin. Katlanmış üst üste konan bezeleri ortaya doğru katlayın diğer yarısını da onun üzerine katlayın.
7 Buzdolabında 1 saat buzdolabında bekletin.
8. Daha sonra buzdolabından çıkardığınız hamuru 6 cm eninde  şeritlere kesip merdaneyleenine açarak dikdörtgen şekline getirin. Ortasından kesip iki kare elde edin.
9. Her bir kareyi dört tarafından ortaya katlayıp ters çevirip tepsiye dizin.
10 Bütün hamurları aynı şekilde yapıp dizdikten sonra yumurta sarısı sürün. Fazla kabarmışlar olursa üzerine bastırın. Susam ve çörek otu serpin 10-15 dakika bekletin.
11. 240 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder