29 Ekim 2019 Salı

MAHLEPLİ TUZLU ÇUBUK



     MALZEMELER

300 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı (2 yumurta akı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı mahlep
Susam

     HAZIRLANIŞI

1. Oda ısısında beklemiş tereyağ bir kaba alın, sıvı yağ, yumurta sarısı ve yoğurttu  ekleyip karıştırın
2. Tuz, kabartma tozu, mahlep ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendirin
3. Dinlenen hamuru ikiye ayırın merdaneyle açıp şerit şerit kesin. Elinizle de şekil verebilirsiniz.
4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp susam serpin.
5. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.

     AFİYETOLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder