1 Kasım 2019 Cuma

YABAN MERSİNLİ LİMONLU KEK




     MALZEMELER

2 büyük yumurta
1 su bardağı şeker (210 gr.)
1 su bardağı sıvı krema
2 su bardağı un (260 gr)
1/2 su bardağı sıvı ya1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 limonun suyu
Limon kabuğu rendesi
Bir çimdik tuz
450 gr yaban mersini, (ahududu da olabilir)
Üzeri için pudra şekeri

     HAZIRLANIŞI

1. Yumurta ve şekeri çırpma kabında iyice  karıştırın.
2. Sıvı krema, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
3. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
4. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Unun fazlasını çırpın. Ya da kalıba yağlı kağıt serin.
5. Kek harcının yarısını kalıba dökün, üzerine yaban mersininin yarısını eşit miktarda  paylaştırın. Kek karışımının yarısını da üzerine döküp kaan yaban mersinini de paylaştırın.
6. 175 derecede alt üst ayar fırında pişirin.
7. Ilıdıktan sonra kalıptan cıkarıp üzerine pudra şekeri serpin.


     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder