1 Kasım 2019 Cuma

YUMUŞACIK AÇMA


     MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket yaş maya
8 su bardağı un
İçini sürmek için eritilmiş tereyağ

     HAZIRLANIŞI

1. Maya ve şekeri yoğurma kabına alın, üzerine ılık süt ve su ekleyip 5 dakika bekleyin.
2. Un hariç diğer malzemeleri de ekleyin.
3. Unu azar azar koyup 10 dakika yoğurun. Yumuşak hafif ele yapışan  bir hamur olacak.
4. Hamuru üstü kapalı 30 dakika mayalanmaya bırakın.
5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Bütün hamur beze yapıp kenara koyun.
6. Her beze elle açılır arası tereyağ ile yağlanır. rulo şeklinde sarılır kıvrılarak uçları birleştirilir.
7. Bütün bezeler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sürülür
8. 30 dakika tepside mayalanır. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

     AFİYET OLSUNNN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder