7 Kasım 2019 Perşembe

EKŞİLİ KAPUSKA

Tarif için Fitmühendisceye çok teşekür ederim. Malzemelerde ölçü vermedim arzu ettiğiniz miktarda bu yemeği yapabilirsiniz

     MALZEMELER

Soğan
Kıyma
Biber salçası
Domates
4-5 diş sarımsak
Bol baharat (karabiber, pul acı biber, sumak, kuru nane)
Tereyağ

     HAZIRLANIŞI

1. Soğanları küp küp doğrayın ve tereyağda soteleyin.
2. Kıymayı da koyup soğanla birlikte kavurun.
3. Domatesi rendeleyin biber salçasıyla birlikte ilave edin.
4. Bütün baharatları ve dövülmüş sarımsağı da koyun.
5. Lahanaları doğrayıp tencereye koyup yüksek ateşte soteleyin. Kapağı kapatıp su ilave etmeden arada karıştırarakağır ateşte  lahanaların suyunu salmasını bekleyin.
6. Suyunu saldıktan sonra ocağın altını açın lahanalar hafif diri kalacak şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
7. Ocağın altını kapatıp bir limonun suyunu ilave edin.
8. Sarımsaklı yoğurtla servis edin.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder