15 Ekim 2020 Perşembe

KARALAHANA DİBLESİ

        Sebzesi bol pirinci az yemeğe DİBLE denir. Teşekkürler fitmühendisce.

     MALZEMELER

2 adet kuru soğan (küp doğranmış)
1 bağ karalahana (ince ise 2 bağ) (lahana yaprakları sert ise önce tuzla ovup yıkayıp sıkarak kullanın)
1 çay bardağı pirinç
2 diş sarımsak
Karabiber, zerdeçal, acı pul biber,
1 tatlı kaşığı biber salçası
1-2 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve zeytinyağ

     HAZIRLANIŞI

1.Yıkanmış lahananın saplarını ayırıp yapraklarını ince ince doğrayın.
2. Tencereye doğranmış soğan ve lahanayı alın ve çok az su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
3. Yumuşayan lahanaya sarımsak, baharatlar ve salçayı ilave edip karıştırın.
4. Karışımın orta yerini aralayıp pirinci ekleyip sebzelerle üstünü kapatın. Az su ekleyin. Hiç karıştırmadan demlendirerek kısık ateşte pişirin.
5. Piştikten sonra limon suyu, tuz ve zeytinyağ ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatın.


     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder