6 Mart 2021 Cumartesi

BALKABAKLI CEVİZLİ KEK

 


     MALZEMELER
2 adet yumurta
150 gr beyaz dut kurusu tozu veya esmer şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı tahin
2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı(katı) veya tereyağ
200 gr bal kabağı püresi
1 tatlı kaşığı bal kabağı baharatı
1 su bardağı kavlıca unu veya tam buğday unu vb.
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
50 gram iri kıyım ceviz

Baharat Karışımı: 2 çorba kaşığı toz tarçın, 1 çay kaşığı toz zerdeçal,1 çay kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı toz karanfil, 1 çay kaşığı muskat ( hepsini karıştırıp kavanoza koyun)

Balkabağı püresi: 500 gr balkabağını,1 su bardağı şeker ve 1 çay bardağı  suyla bir tencereye koyun. Kabak tatlısı yapar gibi pişirin.Piştikten sonra soğutup püre haline getirin.

     HAZIRLANIŞI

1. Yumurta, dut kurusu tozu veya esmer şekeri, tahin ve yağı karıştırın.
2. Balkabağı püresini ekleyin, baharatları ilave edip bir kez karıştırın.
3. Son olarak un, kabartma tozu, karbonat ve cevizi ekleyip karıştırın.
4. Yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına (8x20) hamuru koyun.
5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Soğutup dilimleyin.

     AFİYET OLSUNNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder