MALZEMELER
115 gr oda sıcaklığında tereyağ
120 ml tahin
100 gr toz şeker
90 gr esmer şeker
1 yumurta+ 1 yumurta sarısı
150 gr un
3/4 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı vanilya aroması
200 gr damla çikolata veya ufalanmış çikolata parçaları
HAZIRLANIŞI
1. Oda sıcaklığında tereyağ, tahin, esmer şeker ve şekeri 2-3 dakika önce orta sonra hızlı devirde mikserle çırpın.
2. Yumurtaları ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
3. Un, tuz ve karbonatı bir başka kapta karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
4. Parça çikolataları ekleyin ve karıştırın.
5. Hamurun ağzını kapatıp en az 3 saat en fazla 1 gece buzdolabında bekletin.
6. Fırını 160 derecede ısıtın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Dolaptan hamuru çıkarın ve dondurma kaşığı veya kaşıkla hamurdan parçalar alıp tepsiye aralıklı dizin.
7. Hamur toplarının üzerine hafif bastırırsanız 12-13 dakika pişirin. Bastırmadan olduğu gibi bırakırsanız 14-15 dakika pişirin..
8. Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekleyip telin üzerine alıp soğutun.
AFİYET OLSUNNN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder