MALZEMELER
1 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
14 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 paket kabartma tozu
300 gr taze tatlı lor
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Üzeri için, yumurta beyazı, 1 çay bardağı toz şeker, fındık, susam
HAZIRLANIŞI
1. Yumurta ve yumurta sarısı ile şekeri 2-3 dakika köpürene kadar çırpın.
2. Yağ, lor ve limon kabuğu rendesini ekleyip birbirine yedirin.
3. Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yumuşak kıvamlı ele yapışan bir hamur olacak. Un eklemeyin.
4. Hamuru 20 dakika buzdolabında bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
5. Elinizi hafif su ile ıslatıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra şekere veya fındık, susam batırın.
6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip fırına verin. 15-20 dakika hafif pembe oluncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edin.
AFİYET OLSUNNN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder