MALZEMELER
2 veya 3 olgun muz (kararmış)
1/3 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı şeker (2 parmak eksik)
1 büyük yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı un , bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI
1. Fırını 175 derecede önceden ısıtın. Baton kek kalıbını yağlayıp yağlı kağıtları kalıba göre keserek kaplayın. Yağlı kağıdın da üzerini yağlayın.
2. Bir karıştırma kabında olgunlaşmış muzları tamamen pürüzsüz olana kadar ezin. Erimiş tereyağ muza ilave edip karıştırın.
3. Kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
4. Şeker, yumurta, vanilya ve unu ilave edip karıştırın.
5. Baton kek kalıbına döküp fırına atın. Kürdan testi yaparak fırından çıkarın. Izgara üstünde soğutun.
AFİYET OLSUNNN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder