MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı (aida çay bardağı) sızma zeytinyağ
1/2 çay bardağı doğal elma sirkesi
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı mahlep, 1 çay kaşığı tuz
4 çay bardağı karabuğday unu veya ( kavlıca, yulaf, nohut, mercimek vb unlardan)
Üzeri için bolca susam
HAZIRLANIŞI
1. Yumurtanın beyazını ayırın. Sarısını yoğurma kabına alıp üstüne sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
2. Daha sonra kuru malzemeleri ekleyerek yoğurun. Hamur kesinlikle yumuşak olacak.
3. Hamurdan parçalar koparıp simit şekli verin. Önce yumurta akına sonra susama batırın.
4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 160 derece ısıtılmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUNNN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder