Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
2 Mart 2017 Perşembe
VİŞNE ŞERBETİ
Vişnenin ve vişne suyunun faydaları: A, C, E vitamini, potasyum, sodyum, kalsiyum ve fosfor minerallerini içerir. Vişne suyu antioksidan bakımından çok yüksek bir besin. Kolesterol ve kan şekerinin düşmesine yardımcı olur. Karaciğerde yağ birikmesini engeller. Günde bir bardak vişne suyu günlük antioksidan gereksinimini karşılar. (Beslenme Desteği)
MALZEMELER
500 gram vişne
2 litre su
200 gram şeker
1 limonun suyu
2 çubuk tarçın
4-5 tane karanfil
HAZIRLANIŞI
1. Su hariç bütün malzemeyi kapalı bir kap içinde 8 saat bekletin.
2. Daha sonra bir tencereye alın ve suyu ekleyip kaynatın.
3. Soğutup süzün ve servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder