2 Mart 2017 Perşembe

MİMOZA SALATASI



Geçen hafta yeğenim Elif'in okulunda salata yarışmasına katıldık. En çok malzemeyle en ucuz salata yarışması. Biz  Elif ile yukarıda gördüğünüz salatayı hazırladık ve en iyi tasarım ödülünü aldık. Yukarıda hazırladığımız salatanın malzemeleri tam değildi. Biz de biraz değişiklik yapıp hazırladık. Üzerinde normalde ceviz olması gerekiyordu ama bizim elimizde patates cipsi vardı onu kullandık. Aşağıda size orijinal tarifi vereceğim. Tarif bizim yaptığımız gibi de güzeldi.

MALZEMELER

Haşlanmış patates
Havuç
Beyaz lahana
Haşlanmış yumurta
İri kıyılmış ceviz

Sosu için: İnce kıyılmış dereotu, Mayonez, süzme yoğurt, sarımsak, tuz

YAPILIŞI

1. Haşalanmış patatesi ve havucu ayrı ayrı rendeleyin.
2. Lahanayı ince ince kıyın, tuzla hafifçe ovun. Oluşan suyu sıkın.
3. Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayıp beyazı ve sarısını ayrı rendeleyin.
4. Sos için yoğurdu, mayonezi, sarımsağı, tuzu ve dereotunu harmanlayıp karıştırın.
5. Servis tabağına kelepçeli kalıbın çemberini yerleştirin. Biz bunu kullanmadık. salatayı silikon bir kalının içine koyup ters çevirdik.
6. Tabağın en altına bolca kıyılmış ceviz yayın. Üzerine bastırarak patatesi yayın. Üzerine sosu yayarak koyun.
7. Daha sonra rendelenmiş havucu bastırarak koyun ve tekrar sostan yayın. Onun üzerine kıyılmış lahanaları koyun ve tekrar sosu yayın.
8. Yumurta beyazlarını onun üzerine de sarılarını rende olarak yayın.
9. Bol cevizle üstünü kaplayın.
10. Kalıptan çıkarttıktan sonra biraz buzdolabında bekletin ve salatanın kenarlarını sosla kaplayın. Arzu ettiğiniz gibi süsleyin.