Bu lor kurabiyesini yapmayı sanırım sonunda öğrendim. Geçen yaz eşimin teyzeleri bize gelmişlerdi. Aysel teyzemiz bize hazırlayıp getirmiş.Onun ki ayrı güzel oluyor. Dışı kıtır kıtır içi yumuşacık. Tarifi ve püf noktasını aldım. Ben daha önce yaptığımda hamur elime yapışmasın diye un ekliyordum. Kulak memesi olacak diye. Meğer ele yapışan bir hamur oluyormuş. Yuvarlarken de elimizi azıcık suya bulayıp hamuru alıp şekil veriyormuşuz. Pişirirken de çok beyaz çıkarmıyoruz. Üzerinin iyice pişmesi gerekiyor. Böylece üzeri kıtır içi de yumuşacık bir kurabiye oluyor........ Daha az yapmak isterseniz malzemeleri azaltabilirsiniz.
MALZEMELER
Yarım kilo tatlı lor
Yarım kilo toz şeker
Yarım kilo un
250 gram margarin (dışarıda bekletilmiş)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
1. Margarini şeker ve yumurtayla biraz çırpın.
2. Loru ekleyip iyice yedirin.
3. En son unu koyup yoğurun. Elinize yapışacak korkmayın. Dediğim gibi elinizi suya batırarak şekil verin.
4. Yağlı kağıt üzerine dizerek 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....
Minik yeğenimle teyze gününde birlikte hazırladık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder