Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
2 Mart 2017 Perşembe
SARIMSAK SOSLU TAVUK BUT
MALZEMELER
4 adet kemiksiz tavuk but
Üzerinin Harcı için:
3 dilim ekmek içi
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1/2 demet maydanoz saplarıyla
Tuz.
HAZIRLANIŞI
1. Butların varsa derilerini çıkarın ve biraz inceltin.
2. Ekmeği havanda veya robotta 2 çorba kaşığı su ile macun kıvamına getirin. Bir kenara koyun.
3. Sarımsak, maydanoz, karabiber ve tuzu robotta iyice karıştırın.
4. Bu karışımı macun kıvamına getirdiğimiz ekmekle birleştirip karıştıralım.
5. Tavuk butlarına bu harçtan arkalı önlü sürelim. Biraz bekletelim.
6. Daha sonra yağsız tavada veya ızgarada önlü arkalı pişirelim.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder