Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
2 Mart 2017 Perşembe
HARDAL SOSLU TAVUK
MALZEMELER
4 adet kemiksiz tavuk but
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı tereyağ
6 adet ince doğranmış taze soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı hardal (yoksa curry veya zencefil kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı tavuk suyu
yarım çay kaşığı karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
1. Kemiksiz tavuk butlarını tuzlayın ve sıvı yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
2. Başka bir tavada tere yağında taze soğanları hafif çevirin.
3. Unu ilave ederek 1 dakika kavurun.
4. Hardal ve tavuk suyunu ekleyerek bir taşım kaynatın.
5. Kızarmış tavuk butlarını ilave ederek 10 dakika ağır ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder