20 Mart 2017 Pazartesi

FETTUŞ ( Arap salatası)


       Ramazan ayında kalan pideleri değerlendirmek için besleyici ve kolay bir tarif.
 
 MALZEMELER


1 adet pide
5 adet siyah zeytin
50 gram tulum peyniri
1 domates
1 soğan
1 sivri biber
1/2 çay kaşığı acı toz biber
4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı limon suyu
7-8 dal maydanoz ve nane
sumak, tuz

YAPILIŞI

1. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün.
2. Peyniri ufalayın.
3. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın.
4. Biberlerin tohumlarını temizleyip doğrayın.
5. Soğan, maydanoz ve naneyi ince ince doğrayın.
6. Pideyi 2cm. lik kareler biçiminde doğrayın 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile tavada kızartıp servis tabağına alın.
7. Doğranan bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Tuzu, sumağı, kırmızı toz biberi ve kalan yağı ilave edip harmanlayın.
8. Karışımı pidenin üzerine yerleştirerek servis edin.


AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder