9 Mayıs 2017 Salı

ATIŞTIRMALIK KURABİYE (talı-tuzlu)






TATLI
MALZEMELER

2 yumurta
200 gram pudra şekeri
1 kabartma tozu
250 gram sana (yumuşak)
Alabildiğine un

Bütün malzemeleri karıştırın. Hamur oklavayla açılacak kıvamda olacak. Hamuru fazla kalın olmayacak şekilde açın. Ufak kalıplarla kesip önceden ısıtılmış fırında pişirin.



TUZLU
MALZEMELER

250 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı su
1 çay bardağının bir parmak kadarı limon suyu
1 tane kabartma tozu
aldığı kadar un


Bütün malzemeleri karıştırın. Hamur oklavayla açılacak kıvamda olacak. Hamuru fazla kalın olmayacak şekilde açın. Ufak kalıplarla kesip önceden ısıtılmış fırında pişirin.


AFİYET OLSUN...