2 Haziran 2017 Cuma

DOMATESLİ ISLAK PİLAV





    MALZEMELER

150 gram tereyağı
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış yeliş biber
4 adet küp doğranmış iri boy domates
6 su bardağı sıcak tavuk suyu
3 su bardağı (600 gr)  baldo pirinç
6 adet haşlanmış tiftilmiş  tavuk baget
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


    HAZIRLANIŞI

1. Tereyağını pilav tenceresine alıp eritin.
2. İnce doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavurun.
3. Doğranmış domatesleri tuz ve karabiberi de ekleyip ağzı kapalı olarak domatesleri pişirin.
4. Domatesler piştikten sonra sıcak tavuk suyunu ,tiftilmiş tavuk etlerini ve pirinci ilave edip karıştırın. Tencerenin ağzını kapatıp pişmeye bırakın.
5. Pirinçler pişip hafif yapışkan ve sulu haldeyken altını katın. Çok fazla bekletmeden uzerine taze nane koyarak servis edin.

 AFİYET LSUNNNN....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder