MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker veya pudra şekeri
1 su bardağı zeytinyağ
1 adet yumurtanın beyazı
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı veya nohut büyüklüğünde damla sakızı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurtanın beyazı
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı veya nohut büyüklüğünde damla sakızı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
un, üzeri için yumurta sarısı, susam
HAZIRLANIŞI
1. Damla sakızını biraz buzlukta beklettikten sonra bir miktar şekerle iyice dövün.
2. Şeker , zeytinyağ, yumurta beyazı ve yoğurdu çatala birbirine yedirin. Unu yavaş yavaş ekleyin.Damla sakızı ve kabartma tozunu ilave edin. Çok yumuşak elde hafif oynayan bir hamur olacak.
3. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartarak yuvarlaklar yapın. Ele yapışmaması için şekil verirken elinizi zeytin yağına batırabilirsiniz.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
5. 170 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 25-30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUNNN...
HAZIRLANIŞI
1. Damla sakızını biraz buzlukta beklettikten sonra bir miktar şekerle iyice dövün.
2. Şeker , zeytinyağ, yumurta beyazı ve yoğurdu çatala birbirine yedirin. Unu yavaş yavaş ekleyin.Damla sakızı ve kabartma tozunu ilave edin. Çok yumuşak elde hafif oynayan bir hamur olacak.
3. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartarak yuvarlaklar yapın. Ele yapışmaması için şekil verirken elinizi zeytin yağına batırabilirsiniz.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
5. 170 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 25-30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUNNN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder