29 Aralık 2017 Cuma

KAÇ TÜRLÜ SOSİS PİŞİRİYORUZ?





Ben sosis yiyeceğim zaman tek bir markayı tercih ediyorum. Çocukluğumdan beri tadının hiç değişmediğini düşündüğüm PINAR SOSİS. % 100 dana sosis ve yediğiniz de gerçekten et tadı alabiliyorsunuz. Haşladığınız zaman önce şişip sonra büzülmüyor. Evet maalesef günümüzde her marka sosis yenmiyor . Yenmemesi de gerekir. Çünkü içine karıştırılmadık şey kalmıyor.  NAMET markanın da %100 dana sosisi var onu da arada alıyorum, güzel. Ama tercihim Pınar sosis... Çocuklarınıza sosisle değişik alternatifler yiyecekler hazırlıyabilirsiniz.





HAŞLAMA:  Uzun sosisleri kaynar suya atın ve çatlayana kadar haşlayın. Patates püresi+ domates püresi veya haşlanmış patates+ labne ile servis yapabilirsiniz.


KIZARTMA: Parmak  sosisleri başlarından artı olacak şekilde kesin. Bir tavada tereyağı ile kızartın. Sosisler kesilen yerlerinden açılmaya başlayıncaya kadar çevirerek kızartın. Kızarmış patates ve yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.

IZGARA: Uzun sosislerin her tarafını tereyağı ile veya sıvı yağ ile yağlayın. Izgara tavayı kızdırın. Ocağın altını hafif kısıp sosisleri kızartın. Sosislerin yanında iri kırmızı ve yeşil biberleri de kızartın. Sosisler kızarınca servis tabağına alın ve acı seviyorsanız her tarafını acı domates sosu veya ketchup sürebilirsiniz. Elma dilimli patates veya fırında kremalı patates ile servis yapabilirsiniz.

SOSİSLİ YUMURTA: Uzun sosisleri olduğu gibi tava da kızartın. Tavaya sosisleri yuvarlak olarak  koyun ve aralarına birer yumurta kırın. Piştikten sonra hardal ve domates sos ile servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder