7 Ocak 2018 Pazar

MADLEN KEK


     MALZEMELER
180 gr tereyağ
1 adet vanilya
4 adet yumurta
150 gr şeker
20 gr esmer şeker
20 gr bal
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 tutam tuz
Kalıbı yağlamak için 20 gr tereyağ

     HAZIRLANIŞI
1. Tereyağını eritin, vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
2. Yumurta şeker, esmer şeker ve balı bir kasede karıştıtın.
3. Başka bir kasede kabartma tozu,un ve tuzu karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Tereyağını da ekleyip karıştırın. Buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
4. 180 derecede fırını ısıtın.Kalıpları tereyağ ile yağlayıp unlayın. Fazla unu kalıplardan çırpın.
5. Karışımı buzdolabından çıkarın kaşıkla kalıpların yarısına gelecek şekilde doldurun.
6. Hafif kahverengi renk alıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder